czwartek, 14 kwietnia 2016

Pasta z wędzonego suma


Składniki:
- wędzony sum ( mój miał około 600 gram)
- 4-5 ogórków konserwowych
- 2 cebulki
- pęczek szczypiorku
- łyżka posiekanego koperku
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka jogurtu greckiego
- sól i pieprz

Rybkę oczyszczamy z ości i rozdrabniamy widelcem. Do rybki dodajemy majonez, jogurt, a nastepnie dobrze mieszamy do uzyskania w miarę jednolitej konsystencji.
Szczypiorek kroimy dość drobno, a ogórek i cebulkę w kosteczkę.
Pokrojone warzywa dodajemy do pasy rybnej, mieszamy, pieprzymy i delikatnie solimy.
Pamiętajcie, aby nie przesadzić z solą, gdyż ryba sama w sobie jest już słona.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz