wtorek, 18 sierpnia 2015

Bananowe pancakes


Dziś przepis na coś całkiem innego.... innego niż zwykle. Bananowe pancakes.
Idealne na śniadanie, obiad, deser.  Podane z syropem klonowym lub miodem będą smakować każdemu.

Składniki:
- 1 szklanka mleka
- 1 jajko
- 2 łyżki oleju 
- 2 dojrzałe banany
- 2 szklanki mąki
- 1 łyżka cukru pudru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowujemy dwie miski. Do jednej wsypujemy wszystkie suche składniki (mąkę, cukier oraz proszek do pieczenia), a do drugiej mleko, olej, jajko i pokrojone na drobną kostkę banany.
Zawartość misek dokładnie ze sobą połączyć

Pancakes smażymy na delikatnie natłuszczonej patelni z obydwóch stron, aż uzyskają rumianego koloru.









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz