wtorek, 4 sierpnia 2015

Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy


Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i kukurydzy. Banalna w składzie, wyśmienita w smaku.
Wykonanie surówki bardzo proste! Będzie ona idealnie pasować do grilla, obiadu czy kolacji.

Składniki:
- średniej wielkości główka kapusty pekińskiej
- 3 marchewki
- puszka kukurydzy konserwowej
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki greckiego jogurtu
- sól i pieprz



Kapustę drobno szatkujemy, marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, a kukurydzę odcedzamy z soków.
Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy jogurt oraz majonez, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i dokładnie mieszamy.

Surówkę można podać tuz po przygotowaniu, ale o wiele lepsza w smaku jest po około pół godziny.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz