poniedziałek, 5 października 2015
Pałki z kurczaka w sosie miodowo-sojowym
Pałki z kurczaka pieczone w piekarniku, O delikatnym smaku sosu sojowego i miodu, coś przepysznego. Kurczak lekko słodki z delikatnym aromatem sosu sojowego. Idealny na przekąskę czy do obiadu.
Składniki:
- 6 pałek z kurczaka
- warzywa ( marchew, seler, pietruszka)
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki miodu
- 2 płaskie łyżeczki musztardy
- sól i pieprz
Sekretem udanego kurczaka w tym przypadku jest jego wcześniejsze ugotowanie i długie marynowanie.
Kurczaka gotujemy przynajmniej 40 minut z warzywami, Najlepszym sposobem, który wykorzystuje najczęściej w domu jest ugotowanie na pałkach z kurczaka pysznego, aromatycznego rosołu.
W misce mieszamy sos sojowy z miodem i musztardą, Do woreczka foliowego przekładamy przestudzone pałki z kurczaka i zalewamy przygotowaną marynatą. Całość dokładnie mieszamy, worek szczelnie zamykamy i wkładamy na 24 godziny do lodówki.
Po tym czasie wyciągamy kurczaka z worka, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 200 stopniach 20-25 minut do przypieczenia skórki.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz