czwartek, 30 lipca 2015

Muffinki z czerwoną porzeczką i białą czekoladą


Muffinki z czerwoną porzeczką i białą czekoladą -  idealne połączenie.
Słodycz czekolady równoważy kwaśność czerwonej porzeczki. Idealne do popołudniowej kawy, a ich wykonanie nie powinno sprawić nikomu trudności.

Składniki:
- 2 szklanki maki pszennej
- 3/4 szklanki cukru
- 125 g roztopionego masła
- 1/2 szklanki mleka
- 2 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1 szklanka czerwonej porzeczki
- 100 g kropelek z białej czekolady


Cukier, przesianą mąkę, sól oraz proszek do pieczenia mieszamy w misce.
Do sypkich składników dodajemy jajka, masło, mleko i całość łączymy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Do przygotowanej masy dodajemy porzeczkę i kropelki białej czekolady, całość bardzo delikatnie mieszamy, aby porzeczki się nie rozpadły.

Przygotowaną masą napełniamy papilotki do 3/4 wysokości i pieczemy w 180 stopniach przez 30-35 minut.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz