niedziela, 10 maja 2015
Pasta ze śledzia w pomidorach
Dziś ponownie kolejny przepis na coś do chlebka. Pasta jest bardzo szybka w wykonaniu, a jej ostrości nadaje rzodkiewka.Całość idealnie się komponuje i nadaje jej niepowtarzalny smak.
Składniki na pastę:
- 1 puszka śledzia w sosie pomidorowym ( ja użyłam fileta)
- pół cebuli
- 3-4 rzodkiewki
- 2 jajak
- sól oraz pieprz
Śledzia wraz z sosem przekładamy do miski i dobrze rozgniatamy widelcem. Jajka gotujemy na twardo, chłodzimy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Cebulę i rzodkiewkę kroimy w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki przekładamy do śledzia, dobrze mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem według uznania.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz