niedziela, 3 maja 2015
Pasta z makreli z jajkiem i ogórkiem
Uwielbiam robić samemu wszelkiego rodzaju pasty do chleba... pasty z warzyw, ryb, jajek i wiele innych.
Dziś pierwszy wpis z pastą do chleba, nie byle jaką. Pasta z makreli z dodatkiem jajek i ogórka konserwowego.
Składniki na pastę:
- 1 makrela wędzona
- 4 duże jajka
- 3 ogórki konserwowe
- pęczek szczypiorku
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- sól i pieprz
Na samym początku ugotujcie jajka na twardo i wrzućcie je do zimnej wody, muszą być całkiem zimne.
Makrele dobrze rozdrobnijcie i pozbawcie ją ości (trochę zabawy przy tym będzie, ale smak wynagrodzi wam trud), szczypiorek posiekajcie, a ogórki i jajka pokrójcie w drobną kostkę.
Wszystkie składniki przełóżcie do miski ( jajka, ogórka, makrelę i szczypiorek), dołóżcie majonez i musztardę. Całość dobrze wyciszajcie i doprawcie solą i pieprzem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz