poniedziałek, 16 marca 2015

Czekoladowa fantazja


Pyszny deser na szczególne okazję


Składniki:
- 60 g masła
- 60 g cukru pudru
- 2 jajka
- 50 g mąki pszennej
- 1 opakowaniu budyniu waniliowego
- 0,5 czubatej łyżeczki proszku do pieczenia
- 1,5 łyżki kakao
- kilka kostek czekolady ( u mnie była to czekolada gorzka)
- gruszka



Gruszkę obieramy i kroimy w mała kostkę. Kokilki smarujemy masłem.
W misce ucieramy masło z cukrem, a następnie dodajemy jajka, mąkę, proszek do pieczenia, budyń oraz kakao i ponownie mieszamy.
Tak przygotowaną masę przelewamy do kokilek. Najpierw nalewamy połowę ciasta, na ciasto układamy pokrojona w kostkę gruszkę i po dwie kostki czekolady na każdą z kokilek, a następnie przykrywamy resztą przygotowanej masy.
Ciasto pieczemy w 180 stopniach przez około 40 minut.


Do deseru można dodać owoce każdego rodzaju, przepyszne są także z malinami

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz