niedziela, 15 marca 2015
Szynka pieczona w rękawie
Składniki:
- szynka wieprzowa ( u mnie 1,3 kg)
- 3 cebule
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżka ziół prowansalskich
- 1 łyżka słodkiej papryki w proszku
- sól i pieprz
Cebule kroimy w kawałki grubości 1cm, czosnek kroimy w cienkie plasterki.
Obsypujemy szynkę przyprawami oraz obkładamy czosnkiem i cebulą, a następnie wkładamy do rękawa i odkładamy do lodówki na przynajmniej 3 godziny ( najlepszym rozwiązaniem jest przygotować szynkę wieczorem i zostawić na cała noc w lodówce)
Całość pieczemy w temperaturze 180 stopni, około 2 godziny.
Z pozostałych soków polecam zrobić sos ( jest on bardzo aromatyczny)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz