niedziela, 15 marca 2015

Muffiny kakaowe



Przepis ten jest na 12 sztuk muffinów.


Na składniki suche:

- 1,5 szklanki  mąki
- 1 dobra łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao
- 1 szklanka cukru
-  jeżeli lubicie to pokrojona w koste czekolade, orzechy czy bakalie


Na składniki mokre:

- 1 jajko
- 2/3 szklanki mleka
- 1/2 szklanki oleju



Przepis jest bardzo szybki i prosty.

W jednej misce mieszamy razem suche składniki, a w drugiej mokre.
Do składników suchych wlewamy dobrze wymieszane składniki mokre i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Napełniamy foremki/papilotki do 3/4 wysokości i wstawiamy do nagrzanego piekarnika ( 180 stopni C )
na około 20-25 minut (do suchego patyczka)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz