niedziela, 15 marca 2015
Muffiny kakaowe
Przepis ten jest na 12 sztuk muffinów.
Na składniki suche:
- 1,5 szklanki mąki
- 1 dobra łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao
- 1 szklanka cukru
- jeżeli lubicie to pokrojona w koste czekolade, orzechy czy bakalie
Na składniki mokre:
- 1 jajko
- 2/3 szklanki mleka
- 1/2 szklanki oleju
Przepis jest bardzo szybki i prosty.
W jednej misce mieszamy razem suche składniki, a w drugiej mokre.
Do składników suchych wlewamy dobrze wymieszane składniki mokre i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Napełniamy foremki/papilotki do 3/4 wysokości i wstawiamy do nagrzanego piekarnika ( 180 stopni C )
na około 20-25 minut (do suchego patyczka)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz