poniedziałek, 30 marca 2015

Lekka sałatka z tuńczykiem





Pora na kolację!
Dziś coś co robię ostatnimi czasy dość często. Musicie się przekonać sami, jedni ją lubią, inni nienawidzą.
Sałatka przypadnie do gustu tym, co lubią tuńczyka.

Składniki:
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 pomidor
- 3-4 ogórki kiszone
- 2 jajka
- pół pęczka szczypiorku
- pieprz



Sałatka jest bardzo szybka, w sam raz na kolację. Można ją spożyć zaraz po zrobieniu.
Pomidora, ogórki, jajka kroimy w kostkę, szczypiorek siekamy i całość przekładamy do miski.
Tuńczyka otwieramy, nie rozdrabniamy i razem z sokiem przekładamy do pozostałych składników. Całość mieszamy i doprawiamy pieprzem. ( nie używamy soli, tuńczyk jest wystarczająco słony)

Smacznego


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz